Nytårstorsken er i topform

Der er torsk nok til alle nytårsaften og til rimelige priser, melder branchen

Der er torsk nok hos fiskehandlerne til, at alle kan få. Og priserne er ikke specielt høje.
Det melder branchen om manges favoritspise nytårsaften.

- Kvaliteten er i top og kan ikke blive bedre, fortæller auktionsmester Sten Rønn Steen om de nytårstorsk, som landes i disse dage hos Danske Fiskeauktioner i Thyborøn.

Hos P. Clausens Fiskehandel i Århus siger direktør Anders Clausen:

- Priserne er ikke voldsomt høje. De passer for høj som lav og tykke som tynde.

Han tager her til nytår fra 29,50 kroner pundet og opefter, afhængig af torskens spisekvalitet.

Torsken har generelt bedst i slutningen af december. Og det kolde og klare vejr i år har gjort den endnu bedre. Frosten holder torskene friskere til havs inden landing i havn. Og så har den selv spist godt.

- De krabber og skaldyr, som er en stor del af torskenes kost, er ikke så hurtige til bens på grund af kulden. Så de er lettere at fange for torsken. Og det giver gode, tykke og fede torsk, siger fiskehandler Clausen.

I Thyborøn har risiko for isskruninger her op til nytårsaften forhindret de helt små joller i at stå ud fra havnen. Større både, som har forsøgt sig, og som også lander fra dag til dag, har ikke fanget de helt store mængder ad gangen.

Men den fulde fem dages arbejdsuge i år mellem jul og nytår har fået småfangsterne til at løbe nok op. Også så priserne ikke er presset for højt i vejret, siger auktionsmesteren.

- Jeg tror, at der er torsk nok til alle dem, der vil have det, siger Sten Rønn Steen.