Nyt vestjysk storsygehus vil styrke Randers

Et nyt vestjysk storsygehus og sygehuset i Randers skal dele Viborg Sygehus? patienter, mener Venstre i regionen.

Et kommende vestjysk storsygehus skal have et patientgrundlag på omkring 400.000 indbyggere, og det skal være så stort, at det ikke bare bliver det lille yderste hospital i Region
Midtjylland.

Det har en samlet Venstregruppe i Region Midtjylland besluttet mandag aften, skriver Dagbladet Holstebro-Struers netavis.

- Et sygehus med et patientgrundlag på under 300.000 bliver for småt, og vil ikke på langt sigt løse de problemer, der er i det nuværende system, siger regionsrådsmedlem for Venstre, Martin Merrild med henvisning til planerne om et nybyggeri mellem kun Holstebro og Herning.

- Derfor skal vi også have Viborg Sygehus med ind i et nyt sygehus, siger Merrild til netavisen.Merrild er sammen med regionsrådsmedlem Bent Ove Pedersen (V) fra Holstebro og Jørgen Nørby (V) fra Lemvig hovedarkitekten bag forslaget, der nu har en samlet Venstregruppe bag sig.

Ifølge regionsrådsmedlem Bent Ove Pedersen (V) er visionen at et kommende vestjysk storsygehus blive regionens næststørste efter Skejby. Han afviser, at hele det tidligere Viborg Amt skal høre under et nyt vestjysk
storsygehus,

- Men nogle patienter fra det gamle Viborg Amt vil fremover skulle mod Randers. Men derved styrker vi blot Randers. Andre skal mod Vest, siger han.