Nyt vagtsystem minimerer brug af vikarer

Vikarforbruget på plejehjem i Odder er faldet med 90 pct. Metoden kal udbredes til resten af ældreplejen

Nogle af medarbejdere var skeptiske til at begynde med. Men efter to år med et nyt vagtplanlægningssystem er erfaringerne på et plejecenter i Odder så positive, at systemet skal udbredes til samtlige medarbejdere i kommunens ældrepleje. Det skriver Fagbladet FOA.

Det første år, medarbejderne på plejecentret Stenslund i Odder selv var med til at planlægge deres arbejdstider med Time Care-systemet, faldt vikarforbruget med 50 procent. Og nu efter to år er det faldet med hele 90 procent. Desuden er sygefraværet gået ned med hele 25 procent.

Samtidig synes de fleste medarbejdere, at det nye system gør, at de bedre kan planlægge deres arbejds- og familieliv. Derfor har Odder Kommune nu besluttet, at Time Care-systemet skal udbredes til hjemmeplejen og dermed til samtlige medarbejdere i ældreplejen.

Leder af Stenslundcentret Anni Andersen fortæller, at den største ændring med Time Care er, at medarbejderne har langt mere ansvar for, at vagtplanen går op.Først markerer medarbejderne helt frit, hvordan de ønsker at arbejde i en given uge. Derefter går ugen ind i en 'puslefase', hvor medarbejderne kan se, om der er vagter, hvor der er for få, eller vagter, hvor mange gerne vil arbejde. Medarbejderne ændrer nu i deres vagtplaner, så det kommer til at passe.

- Medarbejderne er gode til at respektere hinandens ønsker og få det hele til at gå op, siger Anni Andersen.

Sosu-assistent Lone Holst var skeptisk, da Time Care blev indført. Men i dag betyder det reelt, at hun er i stand til at se mere til sin mand:

- Han arbejder også i vagter, så nu kan vi bedre planlægge at holde fri sammen, slår hun fast.