Nyt værested for udsatte

Værestedet målrettes udsatte grønlændere

Et nyt værested på Spanien, tæt ved havnen og rutebilstationen, er Aarhus Kommunes seneste træk i forsøget på at dæmpe gruppen af socialt udsatte på Klostertorv i midtbyen.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND tidligere har fortalt er naboer, butikker og cafeer trætte af den voksende gruppe, som de mener, fylder meget i gadebilledet.

Det nye værested, som kommunen vil drive sammen med Kirkens Korshær, er åben for alle, men målrettes mod socialt udsatte grønlændere.

Se: Hærget af narko

- Det er et nyt værested til en gruppe udsatte aarhusianere, som der ikke bliver taget godt nok hånd om i dag, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det har jo været et problem længe her i Aarhus, at vi har en særlig stor gruppe udsatte grønlændere, som er svære at gøre noget ved. Der er ikke nogen nemme løsninger - så havde vi fundet dem for længe siden, siger Morten Aagaard, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Håbet er, at det nye værested vil blive gruppens naturlige og primære tilholdssted.

- Her er et sted, hvor man kan låne en seng, man kan få noget at spise, man får udbetalt kontanthjælp her, da der bliver fremskudt myndighed - der bliver mulighed for at få hjælp og støtte til mange ting, forklarer Thomas Medom.

Det nye værested skal, ifølge Aarhus Kommune, stå klar til åbning efter påske.

Se mere i indslaget øverst.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner