Nyt snevejr på vej

Snekaos rammer Danmark torsdag. Østjylland slipper dog nådigere end de sydlige egne af landet

Den seneste uge har Østjylland været hårdt ramt af høj sne, glatte veje og fygning. Problemerne har været størst i Randers-området, hvor sneen var dybere end noget andet sted i landet.

I morgen, torsdag, bliver Danmark igen ramt af Kong Vinter, men denne gang slipper østjyderne nådigere end deres landsmænd mod syd.

Særligt det sydøstlige Danmark, det vil sige Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland Falster og måske Sydfyn vil ifølge DMI blive ramt af nyt snefald og kraftig vind.

Men hovedstadsområdet kan også blive ramt af snebygerne, hvis fronten rykker sig lidt.

- Der er allerede faldet sne flere steder onsdag, og når vinden tager til, så begynder det at fyge. I morgen kommer der endnu mere sne, og så er der lagt i kakkelovnen til problemer på vejene, siger vagthavende ved DMI, Lars Henriksen.

Tager til i formiddagstimerne
Snevejret tager til i løbet af formiddagstimerne, og sneen ser ud til at blive liggende de kommende dage. I weekenden kommer temperaturen over frysepunktet ved de vestvendte kyster, men inde i landet holder temperaturen sig omkring frysepunktet, forventer DMI.

Hos DSB planlægger man at aflyse en række tog torsdag for at undgå kødannelser og farlige situationer. I løbet af onsdagen bliver de endelige køreplaner lagt ud på DSB's hjemmeside, så togpassagererne kan blive opdateret, inden de skal af sted.

DSB har samtidig indkaldt ekstra personale, der skal sørge for at holdene dørene på tog og S-tog fri for den sne, som passagerer slæber ind.

Hvis dørene bliver blokeret, kan togene nemlig ikke køre. Der er også indkaldt personale, som skal forsøge at holde sporskift fri for fygesne. Fra midnat frem til onsdag middag havde Falck 1435 assistancer til bilister, der ikke kunne starte eller var kørt fast i sneen.

Midtjylland fortsat hårdest ramt
Det er fortsat Midtjylland, som er hårdest ramt, men Falck råder bilister over hele landet til at være forsigtige i de kommende dages ekstra sne og fygning.

- Vi nærmer os weekenden, hvor mange skal ud på længere køreture. Her er det en god idé at ringe til dem, man skal besøge, for at høre, om man hellere skal blive hjemme. Selvom det ser fint ud i én del af landet, kan det være noget helt andet der, hvor man skal hen, siger kommunikationsmedarbejder hos Falck Klaus Kristiansen.