Nyt safehouse for folk på flugt etableres

Snart åbner et skjult opholdssted i Midtjylland

01:53

1 af 2

Nu får Midtjylland snart sit første krisecenter for mænd, kvinder og par, som søger tilflugt fra deres familie i æresrelaterede konflikter.

Der bliver tale om et såkaldt safehouse med 12 pladser på en hemmelig adresse, og nye opholdssted skal være med til at aflaste centret på Sjælland, hvor der er 26 pladser.

- Det glæder vi os rigtig meget til. Vi har ventet på, at vi kan få et nyt center i Jylland. Vi har gennem de seneste fire til fem år haft voldsom overbelægning her på Sjælland og har i perioder måtte afvise alt for mange unge, så vi glæder os til, at flere unge kan få glæde af vores tilbud, siger Anita Johnson, der er leder for RED Safehouse på Sjælland.

Feltpræst er ny formand for veteranhjem

Som det fremgik af TV 2 s dokumentarserie Moskeerne Bag Sløret, mangler der opholdssteder til borgere med indvandrerbaggrund, som søger tilflugt fra æresvold.

Behov for endnu et skjult opholdssted

Hvert år må det sjællandske opholdssted afvise flere hundrede unge, som føler sig forfulgt af deres familie. Og der er sket en stigning i henvendelser fra unge. I 2006 ville 64 unge gerne bo på centret. I 2015 var tallet steget til 242.

Både i det nye safehouse i Midtjylland og i det eksisterende på Sjælland gælder det i første omgang om at give tryghed.

- I første omgang kan vi jo give dem sikkerhed. Det er et sikkert sted, vi har her, og det bliver også et sikkert sted, vi får i Jylland, hvor der ikke er nogen, der kan komme ind i huset. Og så kan vi prøve at klæde dem på til en selvstændig tilværelse ved at prøve at hjælpe dem til, hvordan man skal gøre, når man er et individ i Danmark, som skal klare sig på egen hånd, for det bliver virkelighed for unge, som er flygtet fra deres familier, siger Anita Johnson.

Du kan se interviewet med Anita Johnson i videoen øverst på siden, og du kan se meget mere sagen i Nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften klokken 19.30.