- Nyt museum er skæmmende

En fejl at bygge Moesgaard i hvidt beton

07:57

1 af 2

Den 10.000 kvadratmeter store udvidelse af Moesgaard Museum falder ikke i god jord, når anmelderne i Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag ser nærmere på den arkitektoniske del af byggeriet.

Historiker Lars Holleufer og kulturredaktør Peter Nørskov fra Århus Stiftstidende roser begge Moesgaards nye moderne formidling af historien.

Til gengæld er de knap så begejstrede for den udvendige del af nybyggeriet, der er tegnet af Henning Larsen Architects.

- Det er en rigtig god idé med det grønne tag. Men jeg synes, det hårde arkitektur med det hvide beton er direkte skæmmende. Den har forandret landskabet, når vi kommer fra Norsminde, og vi kan se den ovre fra Helgenæs, siger Lars Holleufer.

VIDEO: Se museum fra oven

- Jeg kunne godt tænke mig, at man havde brugt organiske materialer, træ og farver for at føre idéen om det grønne ud i livet og for at camouflere det lidt.

Kulturredaktør Peter Nørskov er delvist enig i, at valget af hvidt beton som materiale ikke er optimalt. Til gengæld roser han byggeriets samspil med naturen:

- Man kunne have valgt træ eller et mere organisk materiale. Noget, der falder mere ind i naturen. Men jeg vil dog sige, at man har valgt en meget, meget skånsom form for arkitektur. Jeg synes, det ligger fantastisk i området derude.

Se mere af Lars Holleufer og Peter Nørskovs debat i videoen øverst i artiklen. Se desuden hele udsendelsen her.