Nyt laug vil have færre cyklister på Mejlgade

Cyklisterne sætter i for høj grad dagsordenen på Mejlgade, mener nyt laug, der vil have en del af de tohjulede væk fra gaden

02:08

Cyklisterne fylder for meget på Mejlgade i Aarhus.

Det mener Sander Jensen, der er forperson for det nystiftede Mejlgadelaug.

For fem år siden blev Mejlgade Danmarks første gade, hvor de tohjulede fik fortrin. 

- Udfordringen er, at der er rigtig mange cykler. Så er der biler og fodgængere. Der er simpelhen ikke plads til dem alle sammen, siger Sander Jensen, der er byrådskandidat for Alternativet i Aarhus. 

Sander Jensen er forperson for det nystiftede Mejlgadelaug.

- Når man skal over gaden klokken syv-otte om morgenen, så skal man springe for livet. Mange kender ikke reglerne hernede. Fodgængere tror nogle gange, at det er en gågade. Så går de ude midt på gaden med en barnevogn, så kører der cykler, som ringer, og så kommer der en bil, siger Sander Jensen. 

Læs også Sådan kommer universitetets nye campus til at se ud

Tal fra Aarhus Kommune viser, at Mejlgade dagligt lægger asfalt til cirka 10.000 cyklister.

Mejlgadelauget er stiftet for at råbe politikerne op. Sander Jensen og kompagni mener, at ny belægning og bytræer er vejen frem på Mejlgade i forhold til at mindske cyklisternes magt.

Derudover håber de, at flere cyklister vil bruge den nærliggende Kystvejen fremfor Mejlgade. 

- Hvis man ikke er én stemme eller organiseret og råber lidt op engang imellem, så kan der tit ske det, at man tages for givet, og så bliver tingene bare afviklet, uden at man bliver spurgt, forklarer Sander Jensen som begrundelse for dannelsen af lauget.

Senere på året tages en ny cykelsti ved Kystvejen i brug, og det er et skridt i den rigtige retning, mener rådmand Kristian Würtz (S):

- Den kan forventelig tage lidt af trafikken i Mejlgade og Latinerkvarteret.  

Øverst kan du se hele indslaget.