Nyt kæmpe campus skyder snart op i Horsens

Et område på i alt 27.000 kvadratmeter tiltænkt byens studerende tager snart første spadestik i det centrale Horsens

Det nye uddannelsessted kommer til at skille sig markant ud i bybilledet i Horsens. Foto: Presse

Et par markanter bygninger skyder snart i vejret i Horsens. Det er et nyt campus for byens studerende på i alt 27.000 kvadratmeter, der nu er blevet godkendt. Campusområdet forventes at stå helt færdigt i 2021.

Den nye campus bliver fordelt på tre bygninger på henholdsvis fire, fire og seks etager. Byggeriet kommer til at ligge i hjertet af byen blot et stenkast fra banegården. Og netop placeringen glæder VIA University Colleges direktør Konstantin Lassithiotakis.

For studerende, der kommer med tog fra enten syd eller nord betyder flytningen, at de sparer op imod en halv times transport.

Konstantin Lassithiotakis, VIA University College

- Det bliver væsentligt nemmere for studerende at møde ind på en campus, der ligger så centralt i byen. For studerende, der kommer med tog fra enten syd eller nord betyder flytningen, at de sparer op imod en halv times transport, og det er en vigtig faktor for dem, siger Konstantin Lassithiotakis i en pressemeddelelse. 

Det nye uddannelsessted kommer til at indeholde topmoderne faciliteter og alt det nyeste inden for laboratorier og teknisk udstyr, lyder det fra skolen.

Plads til studerende fra 20 uddannelser

- En del af VIAs satsning på ingeniørområdet bliver en opgradering af laboratorierne. Det kommer ikke kun VIAs studerende til gode, men også de mange virksomheder, som vi samarbejder med omkring analyser og videndeling, siger direktøren.

Når det nye campusområde er fuldt udbygget – formentlig i 2021 – vil studerende fra VIAs flere end 20 uddannelser i Horsens komme til at bo side om side med studerende fra andre uddannelsesinstitutioner.

Læs også Sådan kommer universitetets nye campus til at se ud

Derudover vil Vitus Bering Innovation Park (VBI) og udviklingsvirksomheden Insero, som VIA begge har et tæt samarbejde med, også flytte med. 

Nyt campus

  • VIAs byggeri bliver på i alt 27.000 kvadratmeter – fordelt på tre huse på henholdsvis fire, fire og seks etager. Derudover opføres et højhus på 16 etager i området. 
  • Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet den nye campus
  • Flere end 20 uddannelser får til huse i VIAs byggeri - blandt andet en lang række ingeniøruddannelser, sygeplejerskeuddannelsen, pædagoguddannelsen, bygningskonstruktøruddannelsen og uddannelsen til pædagogisk assistent
  • De første studerende rykker ind på den nye campus i 2021. 
Kilde: Via University College