Nyt IT-system syltes igen

Silkeborg-betjente må klare sig med gammelt IT-system

Politiets nye IT-system - Polsag - som allerede har været tre år undervejs, er endnu engang sendt til tælling. Det fortæller DR Østjylland.

Betjentene hos Midt- og Vestjyllands Politi var ellers klar til introduktionen af det nye IT-system den 20. september. Nu ved ingen, hvornår det kommer i brug.

Systemet er nemlig så fyldt med fejl, at de 800 betjente i Midt- og Vestjylland stadig må bruge det gamle langsommelige system og ikke det det nye Polsag

- Det er meget frustrerende. Den startdag, vi havde fået sat til den 20. september er blevet udsat og vi har ikke fået fastsat en ny, siger Poul Hansen, som er projektleder for Polsag ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Mister motivationen
Han frygter, at hans kolleger mister motivationen, når introduktionen af det nye system gang på gang bliver udskudt.

- Kollegerne har været på kursus og er klar til at gå i gang, men nu tror jeg, at de fremover vil tvivle på startdagen og systemets evner, siger han.

Siden foråret har de 80 betjente hos Bornholms Politi været prøvekaniner for det nye system og det har ikke været en dans på roser.

Den fungerende formand for politiforeningen på Bornholm, Henrik Schwartz forklarer, at det har været en frustrerende oplevelse.

- Det har indflydelse på deres dagligdag, på vores arbejdsmiljø, det har indflydelse på vores trivsel, det fylder hele dagen hos medarbejderne, siger han.  Næste politikreds, som skal have det nye system er Midt- og Vestjyllands Politi.

Kan gå endnu et år
Men selvom der arbejdes på højtryk for at udbedre de mange fejl i systemet, så tror Henrik Schwartz, der kan gå endnu et år før det er trimmet og klar til brug.

- Midt- og Vestjyllands Politi har ti gange så meget mandskab, som Bornholms Politi og har et sagsflow, som er måske 40 gange større end vores og det er det her ikke egnet til, siger Henrik Schwartz.

Det bliver det hvert fald ikke i år, det er jeg sikker på. Det bliver nærmere efteråret 2012 end foråret 2012.  Hos Rigspolitiet kan pressechef Niels- Otto Fisker heller ikke sætte dato på, hvornår det nye system skal i brug i Midt- og Vestjylland.

- Vi gennemgår det med tættekam lige nu og først, når det er overstået kan vi sætte dato på, hvornår det skal køre i Midt- og Vestjylland, siger han.

Kilde: DR Østjylland