Nyt IKEA skyder til vejrs

Goddag til det nye og farvel til det gamle

00:59

1 af 2

Byggeriet af et nyt IKEA-varehus i Aarhus er nu nået så langt, at der i dag kunne holdes rejsegilde.

Varehuset skal tage over efter det nuværende varehus, som åbnede den 16. oktober 1980 med en såkaldt startbutik på 2.300 kvadratmeter

Det nye og mere moderne IKEA-varehus vil blive på 31.500 kvadratmeter.

- Det er fantastisk at kunne holde rejsegilde. Det (red. byggeriet) er gået efter planen. Det skyder rigtig, rigtig hurtigt op, og det er jo dejligt at se, hvor hurtigt det kan gå, fra vi startede i senefteråret og til nu. Der er jo ikke gået særlig lang tid, siger Anders Lyhne Nordtorp, ejendomschef i IKEA, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Her åbner IKEA

Det nye varehus vil ifølge IKEA selv give flere fordele for kunderne. Der vil være en restaurant med plads til 550 siddende gæster, og der bliver 32 kasser til at betjene kunderne.

Et af de helt nye tiltag bliver desuden, at varehuset får udvidet sit sortiment med over 2000 nye varer.

- Vi får fuldt sortiment. I dag kan kunderne ikke få alt det, de ser på vores hjemmeside, men det kan de nu, og de kan se det live. Det bliver stort for os, og det er et stort ønske for vores kunder, siger Lena Vandal, varehuschef for IKEA Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For at gøre plads til det store byggeri af det gamle Silvan-varehus revet ned, men det er ikke det eneste, der må vige pladsen.

Se: Får Danmarks største IKEA

Når det nye IKEA efter planen står færdig i sommeren 2014, vil det også betyde et farvel til det gamle varehus.

- Det skal vi have ned, så vi kan lave parkeringspladser. Det bliver lige umiddelbart efter, vi har åbnet. Så river vi den gamle butik ned, siger Lena Vandal, varehuschef for IKEA Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nedrivningen af det gamle varehus vil give plads til 1200 parkeringspladser.