Nyt hospitals-apotek gør livet nemmere for patienter

I begyndelsen af det nye år åbner landets første hospitalsapotek i Randers

01:40

- Formålet er, at brugere af hospitalet kan få deres medicin med hjem på vejen ud, så de ikke skal til ud i byen bagefter.

Så enkelt kan det siges af apoteker Bjørn Thorbjørner. I det nye år får Regionshospitalet Randers et privat apotek tæt ved hovedindgangen drevet af Sønderbros Apotek for at øge servicen for patienterne. Hidtil har de efter udskrivelse skulle vende et apotek i byen for at få medicin med hjem, men det skal være slut nu.

- De skal ikke tænke på at skulle videre ud for at hente ofte en del mere medicin end normalt. Det er ny lovgivning, der har gjort det muligt at åbne et privat apotek på hospitalet, fortæller Bjørn Thorbjørner til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Travlhed på hospital i Randers går ud over patienterne

Han driver i dag Sønderbros Apotek i Dytmærsken, og planen er, at sortimentet i det nye apotek skal være lige så stort som her.

- Vi vil samarbejde med alle afdelinger på hospitalet, og al den medicin de får her, skal vi også kunne have, siger Bjørn Thorbjørner.

Hospitalsdirektøren hilser initiativet velkommen.

- Vi er altid optaget af at gøre dagligdagen nemmere for patienterne, og det her er en fantastisk mulighed for sikre den bedste og hurtigste service, lyder det fra direktør Jonas Dahl.

Du kan se interviews med apoteker og direktøren øverst i artiklen.