Nyt håb for hunden Jagger

Minister ændrer loven om servicehunde

Nu er der håb om, at krigsveteranen Heine Knudsen fra Silkeborg kan få lov at blive boende hos boligforeningen AAB på Arendalvej i Silkeborg med sin hund, der hjælper ham med at tackle eftervirkningerne af krigstraumer.

Land- By- og Boligminister Carsten Hansen (S) har nemlig med udgangspunkt i sagen fra Silkeborg besluttet sig for at sidestille servicehunde til psykisk syge med servicehunde til fysisk syge i boliger til almene formål, hvor husordenen ellers forbyder hundehold. Det sker med virkning fra nytår.

Boligforeningen har ikke tidligere villet godkende hunden med henvisning til, at loven simpelthen ikke åbner mulighed for at give dispensation for servicehunde til lejere med psykiske lidelser.

Tilbage står spørgsmålet, om Heine Knudsens hund Jagger opfylder lovkravene til en servicehund og om boligforeningen vil godkende den som en sådan.

AAB's udlejningschef i Silkeborg Helle Winge Hansen, siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at boligforeningen har tænkt sig at følge den nye lov til punkt og prikke, men at boligselskabet er nødt til at sikre sig, at der foreligger den nødvendige dokumentation for, at hunde, der skal dispenseres for, lever op til de danske lovkrav for tildeling af en servicehund.

- Ellers kan alle og enhver jo komme og sige, at de har brug for en hund, fordi de har det psykisk dårligt.

- Vi er ekstremt positive overfor Heines situation, men vi skal naturligvis også i den situation se den fornødne dokumentation.

Og vi er også nødt til at se den nye lovtekst, siger Helle Winge Hansen.

Til Jyllands-Posten siger Heine Knudsen i dag, at hans hund på søndag sendes på kursus mellem tre uger og to måneder på Sjælland for at blive godkendt som servicehund.