Nyt forsøg: Skrivebordsbytte skal få flere i job

I Skanderborg Kommune forsøger man i øjeblikket med at bytte rundt på en medarbejder fra kommunen og en fra en privat virksomhed

01:51

Det kan lyde skørt, men tanken bag er god. I Skanderborg Kommune bytter Lone Berke fra jobcentret én dag om ugen skrivebord og plads med HR-chefen hos den lokale virksomhed Pressalit. Det gør de for at få flere i job og finde mere kvalificeret arbejdskraft.

- Vi har mangel på kvalificeret arbejdskraft, der er simpelthen for få ledige. På den her måde får vi som jobcenter mere at vide om, hvad virksomhederne ønsker af arbejdskraft, siger Lone Berke til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Jobklub hjalp Per i arbejde på kort tid

Jobcentret bruger altså primært bytteordningen til at få et bedre indblik i virksomhedernes udfordringer.

- Ved at sidde hos kommunen sikrer jeg mig så, at vi får de rigtige medarbejdere, lyder det samtidig fra HC-chef hos Pressalit, Mette Duhl Prola.

Målet med forsøget er, at begge parter får en bedre forståelse, hvad hinanden efterspørger og kan bidrage med.

01:54

VIDEO: Hos Vietz el-installation i Aarhus oplever indehaveren også, at der er mangel på arbejdskraft. 

Luk video

- Det her kaster arbejdsopgaver af til mig, som jeg ikke ville have været opmærksom på, hvis jeg ikke havde siddet her, forklarer Lone Berke.

Skrivebordsbytte-forsøget mellem Pressalit og Skanderborg Kommune fortsætter i en måned, og herefter er det ikke utænkeligt, at andre virksomheder kommer med i noget lignende.

Du kan se mere om forsøget i indslaget øverst i artiklen.