Nyt DM til vandski-løber

Hoppede 49,3 meter i Vallensbæk Mose

Foto: John Nielsen

Maj Lund Jepsen fra Skanderborg Vandskiklub fik i weekenden for fjerde gang en DM-titel i disciplinen hop. De meget svage vindforhold bød ikke op til de helt opsigtsvækkende hopresultater, men titlen blev sikret med et overbevisende hop på 49,3 meter. Det var 4,1 meter længere end den nærmeste konkurrent Stinne Søndergaard fra Ålborg Vandski Klub. 

Vejret var smukt og roligt omkring DM-finalen i Vallensbæk Mose. Det rolige vejr gav dog ikke de bedste vilkår for vandskihopperne, da man for at kunne nå ud på de helt lange distancer har brug for en lille modvind til at skabe opdrift under skiene.

Selvom det blev til en sejr, ærgrer det alligevel Maj Lund Jepsen, at vinden ikke kunne hjælpe hende det sidste stykke vej hen over vandet, da hun for tiden jagter en ny personlig rekord.

Den 25-årige tidligere europamester fra Skanderborg Vandski Klub har i år sat skarpt ind på træningen for bedre at kunne følge med sine udenlandske konkurrenter, der har en noget længere vandskisæson, end vejrforholdene byder det herhjemme.
 
Hun startede derfor året med tre måneders træning i Florida, og har for nyligt også været på træningsophold i England - et ophold, der blev afsluttet med hendes hidtil længste hop. Hendes personlige rekord på 52,1 meter står derfor formentlig overfor en snarlig forbedring.

I næste uge deltager hun i pro-eventen Malibu Open i Milwaukee, Wisconsin i USA. Her mødes verdens bedste professionelle vandskiløbere atter engang for at dyste om de bedste placeringer og vigtige point til verdensranglisten, hvor Maj Lund Jepsen for tiden ligger nr. 4.

Senere i august står der EM på programmet, når Norge tager imod vandskieliten fra både Europa og Afrika