Nynazister truer journalister

To journalister fra Århus Stiftstidende er blevet truet at århusianske nynazister

To navngivne journalister fra Århus Stiftstidende er blevet truet af den højreorienterede gruppe Dansk Front. På gruppens hjemmeside trues de to journalister, der i Århus Stiftstidende den seneste tid har været med til at afsløre århusianske nynazistiske gruppers adfærd. Det får ledelsen på Århus Stiftstidende til at reagere prompte.

- Vi kan under ingen omstændigheder finde os i trusler mod vores journalister, der jo kun passer deres job. Vi betragter det som et forsøg på at angribe ytringsfriheden, og derfor har avisen omgående overgivet sagen til politiet, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør Peter Vestergaard.

Anmeldelsen blev i går afleveret til Århus Politi, som tager sagen meget alvorligt.

- Trusler mod borgere har høj prioritet. Det bliver ikke mindre af, at det her drejer sig om en sag, hvor det er personer, der via deres job føler sig truet, siger Chefkriminalinspektør til Århus Stiftstidende.

De to navngivne journalister bliver i et lukket chatrum hos Dansk Front udstillet med deres privatadresser, telefonnumre og fødselsdatoer. Navnet på den ene journalists hustru er også nævnt. Samtidig er der et bykort, så eventuelle hærværksmænd eller voldelige bøller nemt kan finde vej til journalistens hjem.