Nyhuus kritiserer partiledelse

Randers borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) langer sammen med flere S-borgmestre ud efter partitoppen.

Kritikken af den socialdemokratiske linje og ledelse fortsætter. En række borgmestre anklager i Dagbladet Information tirsdag partitoppen for at svigte i vigtige politiske sager og tabe terræn til SF. Ledelsen er fortsat tavs om kritikken.

Frustrationerne er til at tage og føle på i det socialdemokratiske bagland. Flere borgmestre bakker de seneste dages kritik af partiledelsen op - de efterlyser rettidig omhu og klandrer partitoppen for ikke at markere sig politisk på aktuelle og vigtige sager.

- Partitoppen er for sløve, og derfor er det SF, der løber med opmærksomheden. Den, der kommer først til mølle, får først malet, siger Randers-borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S).

Sammen med flere borgmesterkollegaer peger han på den verserende sag om overbetalingen til privat­hospitalerne og Rigsrevisionens omfattende kritik af regeringen. Her har S-ledelsen været for alt for lidt synlig, lyder det.

Information ville gerne have haft en kommentar til de seneste dages kritik fra enten partiformand Helle Thorning-Schmidt eller Henrik Sass Larsen, men det har ikke været muligt, da beskeden er, at de er på ferie.