Nyhuus hjem fra sygehuset

Udskrevet efter vellykket operation

Randers' borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S), er tilbage i sit hjem, efter at han i mandags blev opereret.

Den vellykkede "bypass light"-operation fandt sted i mandags på Skejby Sygehus. Efter operationen blev det konstateret, at borgmesteren havde pådraget sig en lungebetændelse, hvilket ofte forekommer ved den pågældende operation.

Borgmesteren er nu hjemme for at komme sig. Han er naturligt meget træt efter operationen samt den tilstødte lungebetændelse.

- Henning Jensen Nyhuus har det efter omstændighederne godt, og jeg ved, at han sætter stor pris på de mange ønsker om god bedring og den megen opmærksomhed, han har fået fra rigtig mange. Hospitalet har udskrevet borgmesteren og påbudt absolut ro og hvile, siger kommunaldirektør Hans Nikolaisen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren følte sig utilpas

Randers-borgmesteren blev i sidste uge indlagt på Viborg Sygehus efter at have henvendt sig i lægevagten på grund af, at han følte sig utilpas.

Årsagen viste sig at være en indsnævring i hovedkranspulsåren, og Henning Jensen Nyhuus blev i sidste uge overført til sygehuset i Skejby.

Den 63-årige borgmester vil være sygemeldt i en periode. Randers Kommune forventer, at han er tilbage på arbejde om fire til seks uger.