Nye tider på havnen: Kvarter skal ikke bare være grå industri

Sydhavnskvarteret i Aarhus forvandles snart fra gammelt indutriområde til moderne erhvervsområde

Det er i dette område, at Aarhus Kommune har store planer. Foto: Aarhus Kommune

Et nyt erhvervsområde med op mod 6500 arbejdspladser er i støbeskeen i Aarhus i det såkaldte sydhavnskvarter. Kommunen har store visioner for området.

Sydhavnskvarteret har et meget spændende kulturmiljø og en helt særlig karakter, som vi gerne vil bevare og bygge videre på.

Kristian Würtz(S)

- Sydhavnskvarteret har et meget spændende kulturmiljø og en helt særlig karakter, som vi gerne vil bevare og bygge videre på. Vi skal skabe et lidt råt område med en variation af store virksomheder og små iværksættere, rum for socialt udsatte og med byrum, der kan tiltrække besøgende og sikre et aktivt byliv hele året rundt, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), i en pressemeddelelse.

Mandag har magistraten behandlet et forslag til en udviklingsplan for kvarteret. Håbet for fremtidens sydhavn er især, at det bliver en levende bydel.

Læs også Fra boligområde til bydel: 250 nye boliger skal løfte Gellerup

- Derfor udpeger forslaget til udviklingsplanen også otte delstrategier om bl.a. socialt udsatte, kunst og kulturproduktion samt bevægelse. Der skal også nedsættes en bydelsforening, som har som hovedformål at skabe aktiviteter og byliv i overensstemmelse med de politiske visioner og ønsker, skriver Aarhus Kommune.

Sammen med udviklingsplanen bliver der fremlagt et tilhørende værdi- og kvalitetskatalog, der beskriver de kvaliteter, der skal kendetegne Sydhavnskvarteret og de forskellige virksomheder, foreninger og andre aktører, der ønsker at etablere sig i området.