Nye øjne på festugen

Politikerne skal ikke længere sidde hårdt på Århus Festuge. Efter 43 år ved roret, skal festugen have bredere bestyrelse.

Festugens bestyrelse skal ikke kun bestå af politikere.

Det mener parterne bag Århus Kommunes kultur­forlig, Socialdemokratiet, Venstre, de radikale og Det konservative Folkeparti.

De er nu er på vej til byrådet med en indstilling, og de mener, at festugens bestyrelse skal være mere professionel, skriver Århus Stiftstidende.

Borgmesteren skal fortsat være formand, men uddannelsesmiljøet i kommunen skal også være repræsenteret, ligesom erhvervs- og kulturlivet skal sidde med ved bordet.

Borgmester Nicolai Wammen (S) er med på at lave om på sammensætningen af bestyrelsen - en sammensætning, der har eksisteret i 43 år.

Han er som sagt sikret en plads i bestyrelsen, ligesom kulturrådmanden også automatisk følger med. Politikerne skal derudover havde to pladser mere i bestyrelsen, og de pladser går til Venstre og de Konservative.

- For mig er det vigtigt, at festugebestyrelsen ikke er en politisk kampplads, og derfor er det vigtigt at få sammensat en bred og mere moderne bestyrelse, siger borgmesteren til avisen.

De endelige bestyrelsesmedlemmer bestemmes af forligspartierne.