Nye møller ved Samsø og Tunø

Møller kommer til at ligge ved øen trods kritik

Foto: Visualisering, Dong Energy

Energistyrelsen foreslår i en VVM-analyse 11 havvindmøller i to rækker nord for Tunø og 9 møller i en række langs med Mejlflak nordvest for nordspidsen af Samsø. Det skriver DR Østjylland.

VVM analysen sendes mandag ud i offentlig høring og skal belyse virkningerne på miljøet.

Under halvdelen af møllerne kommer altså til at ligge ved Samsø, hvor der lokalt har været en del kritik af placeringen af møller.

Havvind Århus Bugt står bag projektet og VVM-analysen og formanden siger til DR Østjylland:

- Det har været svært at placere møllerne i Aarhusbugten. Der skal tages hensyn til sejlruterne i bugten. Og bunden i bugten er nogle steder ligeså kuperet som Mols Bjerge, så nogle steder er der alt for dybt til havvindmøller. Vi ville gerne have placeret møllerne tættere på Aarhus, men det er umuligt på grund af et stort område, hvor der indvindes grus og sand. Andre steder i Aarhusbugten forhindrer gaslag en placering af møllerne, siger Søren Egge Rasmussen.

På Samsø har der været en del kritik af møller tæt ved det smukke naturområde ved Issehoved.

- Vi har lyttet til kritikken. Møllerne er nu placeret 4 kilometer fra kysten . Det er længere væk end i det oprindelige forslag siger Søren Egge Rasmussen til DR Østjylland.

Der bliver 5 offentlige møder i august om VVM-redegørelsen om miljøeffekten ved at bygge havvindmøller nordvest for nordspidsen af Samsø og nord for Tunø.