Nye gigant-byggerier på Århus Havn

Århus' havnefront bliver ændret markant, efter at to store bygge-projekter er blevet godkendt.

Århus er i dag kommet et stort skridt nærmere visionen om en levende og mangfoldig havnebydel med tilbud til alle.

Det skete, da borgmester Nicolai Wammen (S) på et pressemøde på vegne af et enigt bedømmelsesudvalg kunne afsløre to nye vinderprojekter på Pier 4, hvor Danmarks største containerhavn tidligere har ligget.

Det ene projekt - 'Isbjerget' - kommer til at bestå af cirka 160 lejligheder, hvor almene og private lejere skal bo dør om dør. Det andet projekt - 'SHiP Spa & Health Port' kommet til at rumme et såkaldt sundhedskulturhus med aqua-, wellness- og fitnessaktiviteter for alle besøgende samt et fem-stjernet hotel med møde- og konferencefaciliteter.

Begge byggerier opføres på De Bynære Havnearealer, hvor byrådet allerede for et år siden sagde ja til de to store byggerier, 'Light*house' og 'Z-Huset'.

- Århus får en fantastisk havnefront med unikke arkitektoniske bygninger, der både i udseende og anvendelse beviser, at vi er en by med store ambitioner. Vi vil ikke have tomme facadebyggerier uden liv og indhold. Vi vil have en levende bydel, hvor alle kan trives, siger borgmester Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.