Nye forlystelser for 3,75 mia.

Én af dem i Djurs Sommerland

Frydefulde hvin i rutsjebanerne og blanke småbørneøjne over eventyragtige oplevelser er grundstenen for milliardindustrien i forlystelsesparker verden over.

Alene i Europa omsættes der for over 75 milliarder kroner, og lige nu er de fleste af dem ved at lægge sidste hånd på årets nyheder og forbedringer, som parkerne har investeret 3,75 milliarder kroner i.

Tallene stammer fra en pressemeddelelse fra The International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), som på verdensplan repræsenterer 4.500 parker, hoteller og faste forlystelser. Alene i Europa drejer det sig om 300 forlystelsesparker, som hvert år tiltrækker 160 millioner besøgende.

Herhjemme står Djurs Sommerland for en af årets spektakulære nyheder med -Juvelen-, Europas eneste rutsjebane med dobbelt afløb, og med en længde på én kilometer bliver det den længste rutsjebane i Danmark. Turen foregår i modeller af firehjulstrukne terrænmotorcykler med en maksimumhastighed på 85 kilometer i timen, og passagererne udsættes for hældninger på op til 80 grader. Djurs Sommerland huser i forvejen en forlystelse, der flere gange har været med på listen over verdens bedste rutsjebaner.