To nye brande i Randers centrum

10 familier er hjemløse efter ny brand

10 lejligheder blev raseret af branden i en hjørneejendom på Viborgvej 30 i Randers Foto: Ulrik Lyager

Foto: Ulrik Lyager

1 af 2

Østjyllands politi skærper nu jagten på en brandstifter i Randers, efter at der i weekenden har været to nye påsatte brande i byen

Lørdag aften udbrændte flere lejligheder på Viborgvej 30, efter at der var tændt ild på bagtrappen, og søndag morgen blev der sat ild til et skur ved de fabriksbygninger, der tidligere rummede Falbe-Hansens fabrikker på Mariagervej.

Politiet betragter branden lørdag aften med stor alvor, idet der er tale om en større hjørneejendom. Ilden opstod på bagtrappen Viborgvej 30, og bredte sig til flere lejligheder og naboejendommene Dr. Lassens Gade 2 samt Viborgvej 28.

I alt 10 lejligheder er svært brandskadet, og der er foretaget genhusning. Mens branden stod på, blev også lejlighederne i Dr. Lassens Gade 4-6 evakueret. Politiet måtte spærre Viborgvej og med assistance fra politihjemmeværnet foretage en større trafikomlægning i byen

Ingen kom til skade ved branden, men de 10 familier skal ikke regne med at kunne vende tilbage til deres lejligheder forløbig. 

- Vi kan naturligvis ikke sige med sikkerhed om det er den samme gerningsmand, der er på spil, men det er da sandsynligt efter den seneste tids mange påsatte brande i Randers, siger vicepolitikommissær Jesper Drejer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet vil i de kommende dage blandt andet studere de mange billeder, der er taget i forbindelse med branden, for at se om de kan bidrage til opklaringen. Allerede efter branden i Super Best forleden blev det besluttet fra mandag at indsætte en større efterforsknings-styrke, og den vil nu også inddrage branden på Viborgvej.

Se tv-indslag: Jagter pyroman