Nye ansigter i Silkeborg IF

Silkeborg IF er i gang med forberedelserne til den kommende sæson

02:34

1 af 2

Opstarten til den nye sæson er for længst skudt i gang i Silkeborg IF, og det med nye ansigter på træningsbanen. To af dem tilhører Mikkel Vendelbo og Marcus Solberg, og de er enige om, at det eneste, der gælder i denne sæson, er at rykke op i Superligaen med Silkeborg IF.

Mikkel Vendelbo er hentet i tyske Holstein-Kiel, mens angriberen Marcus Solberg kommer fra AGF.

- Jeg har haft nogle gode år i udlandet. Jeg har nogle børn, som snart skal i skole, og en kone, der skal uddanne sig, så det var lidt mere end fodbolden, det handlede om. Det var en samlet pakke, vi kiggede efter, og så var Silkeborg et rigtig godt bud på det, siger Mikkel vendelbo om skiftet hjem til Danmark og Silkeborg IF.

Se: Agger på pletten i SIF-test

Han er positivt overrasket over de første uger i sin nye klub.

- Indtrykket er meget positivt. Vi var på en overlevelsestur i sidste uge for at blive rystet sammen, og det er nogle gode gutter. De er godt sammentømret, og det er som om, at de har fået tømt hovederne i forhold til sidste sæson, siger Mikkel Vendelbo.

20-årige Marcus Solberg har længe været udråbt som et stort talent, men skader har været med til at begrænse spilletiden i AGF.

- Jeg trængte til en ny start og til at prøve noget nyt, og her var Silkeborg en rigtig god mulighed for mig til at udvikle mig videre, så det er klart grunden til, at jeg skiftede, siger angriberen, der har spillet 27 ungdomslandskampe for Danmark.

Det overordnede mål for Marcus Solberg er oprykning, men på det personlige plan gælder det om at få sparket nogle bolde i mål.

- At få så meget spilletid som muligt, at få lavet nogle mål i den røde trøje og komme i gang igen, siger Marcus Solberg.

Marcus Solberg, Mikkel Vendelbo og resten af SIF-mandskabet tager hul på tilværelsen i 1. division, når klubben den 25. juli på hjemmebane tager imod FC Vestsjælland.

I videoen øverst på siden kan du se interviews med begge spillere om deres første tid i klubben.