Nyd varmen - den varer kun kort

Tre varme sommerdage venter forude. Derefter falder temperaturen igen

Efter at være gemt væk i trekvart år er det nu tid til at finde havespillene frem igen.

Blå himmel og temperaturer langt over 20 grader lover godt for sommerferien. I hvert fald hvis man tror på de vejrvarsler, som knytter sig til den 27. juni syvsoverdag.

Fra gammel tid har man på denne dag forudsagt vejret for de næste syv uger. Holder det stik, så er der meget at glæde sig til, for mandagen byder på masser af sol til hele landet og temperaturer op til 25 grader.

Med meteorologernes ord ægte højtryksvejr, som vi kan takke Spanien og Sydfrankrig for.

- Mange steder når vi 27-28 grader. Måske op til 30 grader hjemme i haverne, hvor der er læ for vinden. Det er rigtig varm luft, som kommer op til os, siger vagthavende meteorolog på TV2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Han har dog ikke meget til overs for det gamle vejrvarsel.

- Der er mange vejrvarsler - det her er et af de dårligste, fordi vi i Danmark stort set aldrig har det samme vejr i syv uger, siger han.

Regnen tager over
Og det bliver da også kun til tre fine dage i denne omgang, inden regn og betydeligt lavere temperaturer igen tager magten.

Sidst på onsdagen slår det om, når en koldfront bevæger sig ind over landet og i første omgang giver regn- og tordenbyger i den vestlige del af landet.

Torsdag morgen når fronten frem til Sjælland med regn til blandt andre de mange gæster på Roskilde Festivalen. Op til 10 millimeter.

- Samtidig falder temperaturen med omkring 10 grader, så det bliver noget af et skift, hvilket er noget atypisk i Danmark om sommeren, siger Jens Ringgård Christiansen.

Dermed er det velkendte danske sommervejr tilbage med temperaturer i underkanten af 20 grader, byger, men også strejf af solen.