Nyd solen - snart er den væk

Weekenden bliver sidste chance for sommervejr i denne omgang

De seneste ugers sommervejr har næsten været for godt til at være sandt, og fra starten af næste uge bliver Danmark da også mindet om, at kalenderen kun lige er nået til begyndelsen af maj.

Efter at et højtryk har givet 14 dage med høj sol og temperaturer over 20 grader, er der snart byger og skyer på vej ind over det danske land.

- Tryksystemet rykker sig en smule, så der begynder at trække kold luft ned fra Finland, forklarer Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Sidste chance
Weekenden bliver derfor sidste chance for at få farve og d-vitamin, inden skyerne gør sin entre. Lørdag eftermiddag begynder de så småt at brede sig, men dagtemperaturen ventes dog at holde sig pænt mellem 13 og 18 grader.

- Generelt bliver det rigtig flot vejr lørdag. Søndag kommer der måske en anelse flere skyer, og om eftermiddagen kan det ikke udelukkes, at der kommer en enkelt byge et sted.

- Men det er ikke noget, der forstyrrer en ganske hæderlig søndag, konstaterer Lars Henriksen.

Mens søndagen byder på mellem 10 og 15 grader og svag til jævn vind fra øst og nordøst, kan der natten til mandag komme nattefrost inde i landet.

Klassisk forårsvejr
Fra mandag falder dagtemperaturen til et niveau omkring 10 grader, og vejret bliver mere klassisk dansk forår.

- Det er ikke fordi, det bliver overskyet, men der er mulighed for nogle byger rundt omkring. Og med den kolde luft, kan de måske tirsdag og onsdag være med hagl, varsler Lars Henriksen.

Man skal dog ikke deponere skovtursdugen med det samme, for det gode vejr kan vende tilbage mod slutningen af ugen.

- Sidst i næste uge begynder vi igen at kunne få lidt højere temperaturer. Nok ikke stabilt vejr, men højere temperaturer, fortæller meteorologen.