Nybagte forældre lærte førstehjælp til småbørn

Hvad gør man, hvis ens barn pludselig ikke trækker vejret? Det fik nybagte forældre svaret på mandag på Auning Bibliotek

01:48

Med små børn følger også store bekymringer, og derfor var nybagte forældre mandag mødt op på biblioteket i Auning.

- Det hele er ret nyt for os. Det kan aldrig skade at vide lidt mere og være helt sikker på, hvad det er, vi kan gøre, hvis der sker noget, siger Kristina Vonsild Andersen, der er mor fra Vivild og mandag var til førstehjælpskursus i Auning.

Læs også Nybagt far om gebyr på hospital: Man får pistolen for panden

- Små børn er vores kæreste eje. De er rigtig nysgerrige, og når de er det, kan de også nemt komme galt af sted, så det er vigtigt at kunne hjælpe dem og redde dem, hvis de kommer ud for et uheld, siger Kenneth Flammild, førstehjælpsinstruktør hos Røde Kors.

Og der er lidt forskel på, hvordan børn skal have hjælp i forhold til en voksen krop. 

Læs også 19-årige Simone var gravid i otte måneder uden at vide det

- Når vi giver hjertelungeredning til børn, skal vi afpasse vores tryk og vores indblæsning til den lille krop, vi har med at gøre. Vi giver fem indblæsninger først, inden vi giver 30 tryk og så to indblæsninger. Det er en konkret forskel på børn og voksne, siger Kenneth Flammild.

Herunder kan du se, hvordan du skal give førstehjælp til børn.

Mens de voksne fik ny viden og lærte førstehjælp hyggede de små sig imens.

- Vi går herfra med en ny viden om, at der altid kan ske et eller andet. Det er selvfølgelig sjældent, men man kan aldrig vide sig sikker. Skulle det ske, har vi nu fået flere redskaber til, hvad der er fornuftigt at gøre, siger Sarah Kathrine Thorndal, der er mor fra Vivild.

I videoen øverst på siden kan du se mere fra dagens arrangement i Auning. Og du kan læse mere om førstehjælp her.