Nybagt brød skal gøre patienter friske
Hospitalsenheden Horsens har ansat en bager, der kan tage hensyn til patienternes sygdomme
Sygehuset i Horsens har ansat deres helt egen bager, og hver dag skal Stefan Steenholdt bage frisk brød og kager til sygehusets patienter.
- Vi kan bage brød, som er meget fiberfattigt, og vi bager også glutenfri brød, så vi kan specialisere os, når vi har vores eget bageri, siger Mia Rasholt, der er diætist på Hospitalsenheden Horsens.
Det betyder, at hospitalet kan tage hensyn til den enkelte patient.
- Hvis vi har en patient, der har glutenallergi, så kan vi tage vare på det. Og hvis vi har en patient med mave- og tarmsygdom, som ikke kan tåle fuldkorn, så kan vi reagere på det. Det er en kæmpe tilfredsstillelse, når man går hjem hver dag og føler, at man har gjort en forskel, siger Stefan Steenholdt.
For patienter er kost vigtig i forhold til restitution.
- Vi ved, at når man får spist godt, så bliver ens sårheling bedre. Man får opbygget flere muskler, så det har rigtig stor betydning for patienternes restituering, siger Mia Rasholt.
Se hele indslaget om frisk brød i videoen ovenfor.