Ny vejadgang til museum

Aarhus Kommune ændrer vejadgangen til Moesgaard Museum på onsdag

Aarhus Kommune har tirsdag meddelt, at den onsdag vil ændre i de omdiskuterede vejadgange til Moesgaard Museum. Det glæder Trafikgruppen Skåde, der blandt andet har kæmpet for netop disse ændringer.

Ændringerne betyder, at der onsdag åbnes op for dobbeltrettet trafik for personbiler på Moesgård Alle, mens busser og anden tung trafik må køre til og fra museet via Ny Moesgårdvej. Aarhus Kommunes teknik- og miljøafdeling oplyser, at der bliver etableret to buslommer på Ny Moesgårdvej, så personbiler ikke kan køre der.

- Der er fantastisk. Trafikgruppen Skåde er glade for, at rådmanden, tekniskforvaltning og byrådet har lyttet til os. Vi er glade, for det betyder, at vi ikke længere får alt trafikken ledt ned gennem alle villavejene i Skåde, siger Werner Kaihøj fra Trafikgruppen Skåde, der dog ikke forstår, hvorfor det har taget kommunen så lang tid at nå frem til konklusionen.

Men selvom Aarhus Kommune blandt andet har lyttet til forslagene fra Trafikgruppen Skåde angående Ny Moesgårdvej og Moesgård Alle, så kæmper gruppen fortsat for en genåbning af Sandmosevej.

- Nu er Sandmosevej den sidste knast, siger Werner Kaihøj.

Men her må han formentlig væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Aarhus Kommune har sat gang i en evaluering af lukningen, som forvaltningen skal kigge på, når den er færdig. Derefter er der dialoggruppemøde i april, hvor fordele og ulemper ved lukningen af vejen skal drøftes, inden der træffes en beslutning.