Ny uddannelse vildt populær

En nyoprettet uddannelse på Aarhus Universitet har fået 681 ansøgere til 60 pladser

Foto: Aarhus Universitet

Aarhus Universitet tilbyder for første gang uddannelsen Cognitive Science, der er en spritny bacheloruddannelse, der kombinerer humanistiske spørgsmål med naturvidenskab med udgangspunkt i, hvordan hjernen fungerer.

Og det er tilsyneladende en meget populær cocktail. Uddannelsen optager 60 nye studerende, men hele 681 har søgt ind. Heraf har de 328 ønsket Cognitive Science som førsteprioritet.

En af dem, der har søgt ind, er Kristian Larsen fra Horsens. Han bliver først klar over, at det kun er cirka hver syvende af de ansøgere, der har studiet som førsteprioritet, der kommer ind, da tv2oj.dk ringer til ham.

- Av, lyder den umiddelbare reaktion.

- Jeg tænkte egentlig, at der ikke ville være så mange, der søgte ind. Det virker som en meget spændende uddannelse, men det er også lidt ukonkret, hvad den præcist handler om, siger Kristian Larsen til tv2oj.dk.

Lektor på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet Kristian Tylén har et bud på, hvorfor uddannelsen er blevet så populær.

- Jeg oplever, at de unge har en stor nysgerrighed, når det gælder de overordnede spørgsmål i livet - og hvorfor vi mennesker handler, som vi gør. Vi kombinerer nogle af de klassiske humanistiske interesser for menneskelig adfærd, sprog og bevidsthed med konkrete færdigheder i at programmere, designe undersøgelser og analysere store datasæt, siger han i en pressemeddelelse.

Nu kan Kristian Larsen så ikke gøre andet end at vente på, om han er blandt de heldige.

- Jeg er ikke så nervøs. Hvis jeg ikke kommer ind, så søger jeg ind på noget andet. Jeg havde flere ting oppe og vende, siger han.

Cognitive Science er en international uddannelse, hvor der vil blive undervist på engelsk.