Ny uddannelse i Randers

Vil uddanne e-købmænd og e-iværksættere

100 studerende skal i gang med at uddanne sig til e-købmænd inden for de kommende tre år. Sådan lyder visionen for et nyt forløb som erhvervsskolerne i Randers vil tilbyde i løbet af 2015.

Randers Kommunes erhvervs- og landdistriktsudvalg ønsker at skabe et e-business center i Randers, der bygger på byens styrker inden for handel, uddannelse, iværksætteri og it-udvikling. Centeret skal være lige dele uddannelsesmiljø, udviklingsmiljø for detailhandelen samt iværksætterpark og videndelingsnetværk.

- Med etableringen af et e-business center og en ny uddannelse som e-købmand tager vi hul på at løse en af de væsentlige udfordringer for detailhandlen i dag - nemlig den stigende e-handel. Samtidig viser vi, at det nytter, når alle væsentlige interessenter i en by - såvel offentlige som private - sætter sig sammen for at skabe noget nyt, siger formand for erhvervs- og landdistriktsudvalget Daniel Madié (K), i en pressemeddelelse.

Skal fremme e-handelsiværksættere

Det nye e-business center skal ikke alene stå for den nye uddannelse som e-købmand. Centeret skal også understøtte detailhandlen i efter- og videreuddannelse af medarbejderne, understøtte forretningsudviklingen samt tilbyde et specialiseret erhvervsfremmetilbud til e-handelsiværksættere.

Ambitionen er her, at studerende allerede under deres uddannelse kan starte deres egen e-handelsvirksomhed og dermed blive iværksættere.

Projektet er et samarbejde mellem Tradium, Erhvervsakademi Dania, Business Park Randers, DanDomain A/S og Randers Kommunes Erhvervs- og Udviklingsafdeling.

Randers Kommunes erhvervs- og landdistriktsudvalg finansierer projektet med 2 mio. kr.