Ny trafik-app til østjyderne

Giver hurtigt overblik over trafikken i Østjylland

Hvis du ofte overvejer, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at køre på langfart eller til og fra job, er der nu hjælp at hente. En helt ny mobil-app til smartphones skal nu give et hurtigt overblik over trafikken i landsdelen - her og nu.

Østjyderne har de sidste tre år kunnet følge den aktuelle trafiksituation på nettet. Vejdirektoratet og en række østjyske kommuner har siden 2011 samarbejdet om trafikportalen www.trafikken.dk/østjylland. Og nu kommer trafikvejledningen i app-form.

Den nye trafik-app giver trafikanterne et hurtigt overblik over trafiksituationen i Østjylland og særligt Aarhus og omegn, hvor aktuelle rejsetider og røde, gule eller grønne veje, giver information om den aktuelle trafiksituation på de store veje i og omkring Aarhus.

- Det er tanken, at Trafikken Østjylland app'en skal give trafikanterne information nok til, at de kan træffe et oplyst valg om afrejsetidspunkt, rutevalg og valg af transportform. Der kan jo være dage, hvor det er bedre at tage cyklen, bussen eller toget frem for bilen, siger projektleder Christian von Huth fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Den nye app er gratis. Den rummer aktuelle trafikmeldinger og oplysninger om vejarbejder for hele landet. App'en giver desuden adgang til live-billeder fra over 250 webkameraer langs de danske veje.