Ny støtte til mere økologi

28 mio. til mere økologi i offentlige køkkener

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) og borgmester Jacob Bundsgaard (S) besøgte i dag Økologisk Landsforening i Åbyhøj.

Fødevareministeren benyttede lejligheden til at meddele, at regeringen har besluttet at afsætte nye ressourcer til at bakke flere kommuner, regioner og statslige institutioner op i en grøn omstilling af de offentlige køkkener. Helt præcist 28 mio. i 2014.

- Det er vigtigt, at det offentlige går forrest som et godt eksempel. Regeringen har et meget ambitiøst mål om at fordoble det økologiske areal inden 2020, og derfor er det naturligt for mig, at vi støtter arbejdet med at få flere økologiske grøntsager og bøffer på tallerkenerne i de offentlige køkkener, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Pengene går til uddannelse af køkkenmedarbejdere, som udover at indføre 60 procent økologi også reducerer madspild og skaber sundere og mere klimavenlig mad med mere grønt og mindre kød ? alt sammen indenfor eksisterende budgetter.

Store gevinster ved øko-omlægning

Nyheden vakte stor glæde hos økologerne i Økologisk Landsforening.

- Det er en rigtig god nyhed for de økologiske landmænd og for Danmarks natur og drikkevandsressourcer, for jo mere økologisk landbrug jo bedre beskyttes vores natur og grundvand mod sprøjtegifte, siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening ? Danmarks forening af økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere.

60 procent økologi i Aarhus Kommune

20 kommuner rundt omkring i landet er allerede i gang med den grønne omstilling, og Aarhus kommune er én af dem.

- Vi har i Aarhus Byråd besluttet, at mindst 60 procent af maden i kommunens køkkener, madtilbud og kantiner skal være økologisk i 2020. Mere økologi vil give os et bedre miljø, bedre ernæring og en højere kvalitet af måltiderne. Projektet henvender sig til alle kommunens 475 institutioner og vil komme ca. 23.000 borgere til gode, siger Jacob Bundsgaard.