Ny sidste skanse i AC Horsens: Jeg er en leder

Steve Clarke har overtaget posten som førstemålmand fra Nicklas Dannevang i AC Horsens, og amerikaneren vil være en leder for den gule fare

03:06

Forårssæsonen har budt på en ny mand mellem stængerne hos AC Horsens. Amerikanske Steve Clarke er kommet til fra Columbus Crew i den amerikanske MLS-liga, og han har forvist det hidtidige førstevalg Nicklas Dannevang til bænken.

Steve Clarke har i begge forårets superligakampe måtte indkassere et enkelt mål, men har ellers generelt disket op med flere fornemme redninger.

I den seneste kamp mod OB måtte Steve Clarke dog også rage kastanjerne ud af ilden i en situation, hvor han ikke selv så særlig godt ud, da han efter en tilbagelægning spillede bolden lige ud i fødderne på en OB-spiller.

Læs også Horsens-træner: Det er urealistisk at snakke om top 6

Amerikaneren mener selv, at han er en målmand, der er god med fødderne, men han skal lige vende sig til den mere direkte stil, som AC Horsens ynder at være garant for. 

Det var måske min sidste chance for at komme tilbage til Europa og Skandinavien. Jeg er 30 år gammel.

Steve Clarke, målmand

På træningsbanen ses det tydeligt, at Steve Clarke kommunikerer utroligt meget med sine holdkammerater, og kommunikationen inden for kridtstregerne er noget, han gerne vil kendes for.

- For mig har det været en stor del af mit spil, og det er en af grundene til, at jeg har fået succes. Du kan gøre meget uden at lave en egentlig redning, ved at hjælpe forsvarspillerne med at positionere sig. Jeg synes også, at det vigtigt, at man er en form for leder som målmand, og det prøver jeg virkelig at leve op til, forklarer Steve Clarke.

Aldrig været bedre
Steve Clarke har tidligere prøvet kræfter med skandinavisk fodbold, da han vogtede buret i norske Hønefoss fra 2010 til 2013. Han er faldet godt på plads i byen, og truppen har taget godt i mod den nye amerikanske keeper. 

Steve Clarke mener selv, at han er en målmand, der er god med fødderne. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Særligt den ligeledes amerikanske Conor O’Brien har de første par måneder været god til at hjælpe med at integrere sin landsmand.

Ambitionerne er indtil videre at vinde en masse kampe med AC Horsens, og amerikaneren udtrykker stor glæde ved, at fodbolden igen har bragt ham uden for hjemlandets grænser.

- Det var måske min sidste chance for at komme tilbage til Europa og Skandinavien. Jeg er 30 år gammel, og jeg kan ikke spille for evigt, så på det tidspunkt hvor jeg er bedst i min karriere, der synes jeg, at det er godt at være i Skandinavien og Europa, siger Steve Clarke. 

Læs også Horsens holder liv i slutspilsdrøm med uafgjort mod OB

AC Horsens møder søndag FCK i parken, så der får Steve Clarke muligheden for at vise sine evner mod Skandinaviens pt bedste hold.

Se et interview med Horsens-målmand Steve Clark i videoen øverst i artiklen.