Ny serie: Morell & Malerne

Idéhistoriker Lars Morell er forfatter. Alle hans bøger bliver skrevet på en skrivemaskine fra 1971.

01:04

Idéhistoriker og forfatter Lars Morell tager dig med på en guidet tur, hvor du møder en række østjyske malere – både fra fortiden og nutiden.

Lars Morell er forfatter til en række bøger om kunst, og de seneste 10 år har han skrevet på en bog om kunstens historie i Aarhus.

Men den østjyske idéhistoriker er ikke en helt almindelig forfatter. Alle hans bøger bliver nemlig skrevet på en skrivemaskine fra 1971. han har heller ikke hverken computer, mobiltelefon eller tv.

Den normale måde når jeg laver en bog, er at jeg opbygger et stort arkiv. En kasse bliver til to, og to kasser bliver til tre, fortæller Lars Morell.

Den normale måde når jeg laver en bog, er at jeg opbygger et stort arkiv. En kasse bliver til to, og to kasser bliver til tre.

Lars Morell

I en helt ny serie Morell & Malerne går Lars Morell på jagt efter den gode historie i de billeder, som malere gennem tiderne har skabt.

I første afsnit sætter han fokus på østjyske landskabsmalere der i blandt Emmerik Høgh-Guldberg, Andreas Fritz og Janus la Cour.

I Skjørring lidt uden for Galten besøger Lars Morell maler Nils Ryberg, som viser hvordan en landskabsmaler arbejder i 2016.

Klik på videoen øverst og se Lars Morell fortælle, hvad han bruger i stedet for google, når han laver research til sine bøger.