Ny Samsø-færge bliver igen udskudt

Forsinkelse af ny færge kan komme til at gå ud over turistsæsonen, spår øens borgmester

Det er arbejdsnedlæggelserne blandt medarbejderne, der bygger den nye færge i Grækenland, der nu betyder, at premieredatoen på den nye og større færge M/F Kanhave, igen er blevet udskudt.

Det var ellers meningen, at den nye færge skulle begynde at sejle i slutningen af april, men nu er opstartsdatoen igen blevet udskudt. Denne gang til den 22. juni, oplyser rederiet Samsøtrafikken, der er ejet af Nordic Ferry Services A/S, i dag i en pressemeddelelse.

- Vi synes bestemt ikke, det er sjovt endnu engang at skulle komme med meldingen om, at færgen bliver forsinket. Fysisk er der ikke mange dages arbejde tilbage på færgen, men da det er svært at bedømme omfanget og længden af arbejdsnedlæggelserne, har vi valgt at lægge en del luft ind i den nye opstartsdato, som vil være mandag d. 22. juni. Vores folk på værftet i Grækenland vil fortsat presse på, alt det de kan, for at få færgen klar til afsejling, så en tidligere opstartdato kan blive mulig, skriver administrerende direktør i Samsøtrafikken Mads Kofod i pressemeddelelsen.

Forsinkelsen vil give problemer, ikke mindst for turistsæsonen, spår borgmester i Samsø Kommune, Carsten Bruun (V).

- Efter Sam-Sine er blevet solgt, så mangler vi noget kapacitet, ikke mindst i højsæsonen. Og der har jo tidligere været problemer med at klare presset i sommerferien, siger Carsten Bruun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han håber nu på en snarlig løsning.

- Vi lever jo at turister, siger han.

Carsten Bruun forventer, at der i løbet af denne uge vil blive udarbejdet en plan for, hvordan man kan få mest muligt ud at den kapacitet, de nuværende færger har, nu hvor turist- og grønsagssæsonen starter.

Se mere i mandagens udsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.