Ny runde i kampen om kønsopdelt svømning i Gellerupbadet

Onsdag mødes tilhængere og modstandere af kønsopdelt svømning til debat

1 af 2

Kampen om kønsopdelt svømning i Gellerupbadet er ikke slut endnu.

Onsdag tørner tilhængere og modstandere sammen ved et offentligt debatmøde i foreningernes Hus i Brabrand klokken 19.00.

Læs også Kæmper for at bevare kønsopdelt svømning

Blandt deltagerne er Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard, der hidtil har været for at forbyde den kønsopdelte svømning.

- Vi synes, at det er fint, at Bjerregaard nu stiller op til debat, da vi hidtil har haft svært ved at trænge igennem til forbudstilhængerne med argumenter og fakta. Vi ser frem til en god og frugtbar debat, hvor argumenterne for og imod svømmeforbuddet kan blive vendt og de forhåbentlig mange fremmødte kan gå lidt klogere hjem, siger Elsebeth Frederiksen, talsperson for 'Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet.

Læs også Demonstration: Vi vil have kvindesvømning i Gellerup

Gruppen er oprettet i protest mod byrådets planer om at forbyde den kønsopdelte svømning.

Udover Gert Bjerregaard deltager Maria Ventegodt Liisberg, ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, Merete Ipsen, leder af Kvindemuseet og Wissal El-Arid, der er bruger af kvindesvømning i Gellerupbadet.

Herunder kan du se et interview med Wissal El-Arid, der kæmper for kønsopdelt kvindesvømning. Wissal El-Arid vil også være blandt paneldeltagerne på onsdag.

02:15 Luk video