Ny RFC-formand: Vi burde kun ligge på en 7.-8. plads

Få her et indblik i hvem den nye bestyrelsesformand i Randers FC, Per Hastrup, er for en størrelse

05:27

Han brænder for talentarbejdet, og så mener han faktisk, at Randers FC har præsteret over evne. Den nye formand i Randers FC, Per Hastrup, har store planer for den kronjyske superligaklub, som har nu har fået en markant større rolle i.

Per Hastrup er kendt som direktøren i den succesfulde metalvirksomhed Prodan, hvor han ofte har nydt en tilbagetrukket position. Nu kommer han frem i rampelyset som bestyrelsesformand i den kronjyske fodboldstolthed, og den tjans har han af flere grunde sagt ja til.

- Jeg har altid brændt for fodbold og har selv spillet i Randers Freja engang. Ikke på højeste plan, men da på de bedste ungdomshold. Talentarbejde og fodbold generelt er en stor del af mit liv, siger Per Hastrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Randers-profil efter nederlag: Vi var lidt uheldige

Den nye formand mener samtidig, at der kan trækkes mange paralleller mellem at drive en klassisk erhvervsvirksomhed og en fodboldklub.

- Medarbejderne skal præstere ligesom spillerne, og det lykkes kun gennem et stærkt samarbejde. Sport har lært mig meget, jeg også kan bruge andre steder, forklarer Per Hastrup.

Talentarbejde over til RFC
Prodan-direktøren overtager formandsposten efter Svend Lynge Jørgensen, der blandt andet har været med til at skabe en sund økonomi i Randers FC, som ligeledes er blevet en fast bestanddel i superligaen. Alligevel føler Hastrup, at han kan rykke klubben endnu videre.

- Jeg vil arbejde målrettet for talentarbejdet, og for at flytte det fra Randers Freja over i Randers FC-regi. Det er vi i en god dialog om, og jeg håber, at vi lander en aftale inden for en overskuelig fremtid. Jeg tror, at vi kan blive endnu bedre end de seneste mange år på det felt, siger Per Hastrup.

Læs også Østjysk brag: Horsens vinder 1-0 over Randers

Udover talenterne vil den formand naturligvis også have fokus på førsteholdet, som efter hans mening gerne skal kæmpe med om en top 6 placering og hver tredje år være medaljekandidat.

- Men faktisk har vi nok præsteret over evne, når man sammenligner os med andres sportslige budgetter. Vi burde ud fra økonomien nok kun have en 7.-8. plads, mener Per Hastrup.

Du kan se et længere interview med RFC-formanden øverst på siden.