Ny regering skaber fornyet tro på E45-udvidelse

Det nye regeringsgrundlag slår fast, at den østjyske motorvej skal udvides

01:21

E45 skal, hvis det står til borgerne og virksomhederne i Østjylland, udvides. Det har været målet længe, og med mandagens nye trekløver regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er der kommet fornyet håb på, at det bliver realiseret.

Og virksomhederne i Østjylland kan om nogen mærke, at der er hårdt brug for en udvidelse af motorvejen. En virksomhed i Randers har regnet ud, at hver gang en vogn bare bliver et minut forsinket, mister virksomheden fem kroner. 

- Konsekvenserne for vores virksomhed er jo helt klart økonomisk. Vi bruger for meget tid på vejene, og vi når ikke det vi skal, siger direktør i Bach & Pedersen Fragt, Torben Bach.

Læs også Ny regering bakker op om udvidelse af E45

Også hos de østjyske kommunalpolitikere kan man nikke genkendende til erhvervslivets ønske om en udvidet E45.

- Jeg kender ikke en eneste virksomhed, når jeg holder møde med dem, og jeg holder virkelig møde med mange hver år, som ikke nævner E45 som det største problem, vi har her i Østjylland, siger borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V).

Ude hos virksomhederne er der dog fortsat skepsis.

- Det er jo politik, og vi har jo set, at man lover meget, og så bliver det ikke rigtig til noget, men jeg har da en tro på, at når den nye transportminister, der er valgt i Østjylland, ofte kommer herovre og ser de problemer, vi har herovre, siger Torben Bach. 

Herunder kan du høre, hvad den nye transportminister havde at sige om E45

00:24 Luk video