Randers FC Fonden skal hjælpe børn i gang med fodbold

Randers FC Fonden yder økonomisk støtte til børn fra mindre bemidlede familier, der vil spille fodbold

Foto: Bo Amstrup

Fodboldklubben Randers FC har lavet en fond, der har til formål at hjælpe børn i mindre bemidlede familier, der måske ikke har råd til at sende deres børn til fodbold, med at komme i gang med at spille bold.

Randers FC Fonden hedder den, og den begynder officielt sit arbejde i dag, mandag.

Fodboldklubben har indskudt et startkapital på 300.000 kroner, ligesom man også giver hele éntreindtægten fra mandagens kamp mod FC Midtjylland til fonden.

Læs også Randers FC’s fanklub består: Nye folk ved roret

- Vi ved, at mange børn og unge mennesker ikke får spillet fodbold rundt omkring i lokalklubberne, fordi den private økonomi er lidt trængt i perioder. Der bliver måske også prioriteret anderledes i den daglige husholdning, og udgifterne til medlemskontingent eller udskiftning af de gamle udtrådte fodboldstøvler står ikke altid øverst i budgettet i flere familier, siger Randers FC’s administrerende direktør Michael Gravgaard i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Den situation håber vi at kunne være med til at ændre med Randers FC Fonden. Er en familie ramt på pengepungen, kan den søge om tilskud til børnenes fodboldkontingent i en af vores cirka 50 moder- og samarbejdsklubber, både i Randers-området og på stort set hele Djursland, siger Michael Gravgaard.

Michael gravgaard, direktør i Randers FC.

Fonden vil støtte almennyttige og velgørende aktiviteter i Randers, Kronjylland og det meste af Djursland. Altså i de områder, hvor de lokale fodboldklubber er tilknyttet Randers FC som samarbejdsklub.

Læs også Kallesøe starter på en frisk i Randers FC efter nytår

Økonomisk mindre bemidlede familier kan søge Fonden om økonomisk hjælp allerede nu via ansøgningsskemmaet her.

Støtten kan blandt andet gå til køb af fodboldudstyr eller penge til at betale kontingenter, hvis et barn fra ønsker at gå til fodbold i en af Randers FCs samarbejdsklubber.

Her er Randers FCs samarbejdsklubber

Alliancen IF, Allingåbro IF, Assens IF, Auning IF, B65, Bjerregrav Boldklub, Bjerringbro IF, Dronningborg Boldklub, FC Sabur, Fjellerup IF, Fjorden IF, FSI, Havndal/Udbyneder IF, Helsted Fremad IF, Hornbæk SF, Hornslet IF, Houlbjerg/Laurbjerg IF, Hørning GF, Høst IF, IF Trojka, IF Ådalen, Kristrup Boldklub, Langaa IK, Midtdjurs IF, Nielstrup/Voldum IF, Nørager Boldklub, Ommersyssel IF, Pindstrup IF Viking, Purhus IF. Randers FC, Randers Freja, Randers KFUM, Romalt IF, SIF Assentoft, SMIFF 09, Spentrup IF, Team Nørreå, Ulstrup IF, Vellev IF, Vivild IF, Vorup fB, Værum GF, Ørsted IF og Øster Alling IF.

Randers FC møder mandag aften klokken 19.00 FC Midtjylland i årets sidste superligakamp, inden vinterpausen sætter ind. Kampen spilles på BioNutria Park Randers, og følgende spillere er udtaget til opgøret.

Randers FC-truppen mod FCM

Hannes Halldórsson
Kasper Enghardt
Johnny Thomsen
Mads Agesen
Joni Kauko
Brandur Hendriksson
Bashkim Kadrii
Erik Marxen
Frederik Lauenborg
Perry Kitchen
Kevin Conboy
Lucas Haren
Joel Allansson
Frederik Due
Saba Lobjanidze
Jonas Bager
Nikola Djurdjic
Ibrahima Ndiaye
Marcus Mølvadgaard
Vladimir Rodic