Ny radio tager over efter P2

Forsat klassisk musik på FM i Østjylland

Forud for Danmarks Radios lukning af P2 på tirsdag lanceres nu en ny kanal for lyttere med hang til klassisk musik. Der er tale om "Radio Klassisk", som fra nytår bliver et samarbejde med blandt andet de fem landsdelorkestre, men som allerede nu begynder at sende i Østjylland på 106,2 Mhz.

- Det betyder, at lytterne er sikret klassisk musik på FM. Vi kan ganske enkelt ikke forestille os at de danske radiolyttere ikke skulle kunne høre klassisk musik i deres bil eller i løbet af dagen på arbejde og i hjemmet, siger administrerende direktør Jim Receveur i en pressemeddelelse.

- I første omgang vil vi lade musikken spille uden værter, og uden reklamer. Der vil være tale om både symfoniske værker, kammermusik, kormusik, opera og også filmmusik. En bred vifte fra alle århundrede og med et særligt fokus på det bedste inden for alle typer. 

Glad for samarbejdet
Musikchef for Aarhus Symfoniorkester Palle Kjeldgaard er glad ford et nye samarbejde.

- Vi er glade for at det er lykkedes at starte med at sende musik allerede nu. Samtidigt arbejder vi på højtryk sammen med radiostationens medarbejdere for at forberede og tilrettelægge den egentlige kanal, siger han.

Radio Klassisk åbner rigtigt inden jul med koncerter med landsdelsorkestre, debutkoncerter fra konservatorierne, værter, interviews og reportager

- Kanalen er blevet til i et partnerskab mellem De fem landsdelsorkestre, Det jyske musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Radio Klassisk.