Ny provst i Silkeborg

Jakob Nissen vender tilbage

Foto: Fra Facebook

Jakob Nissen skal være ny provst i Silkeborg, og han vil blive indsat den 16. december.

Dermed afløser han Elof Westergaard, der er taget til Ribe Stift for at være biskop.

Det var et enigt provstiudvalg, der har valgt at pege på 38-årige Jakob Nissen. Godt nok mangler dronning Margrethe stadig at sætte sin underskrift, men det er en formalitet, som burde falde på plads.

- Det er en spændende udfordring, der venter, og jeg er glad for, at jeg er blevet indstillet. Der sker meget i folkekirken for tiden, og der er meget snak om ny struktur. Når der sker forandringer, som er vigtige, er det også vigtigt, at man besinder sig på, hvad der er kirkens kerneopgave. Det er spændende, når der skal ske forandringer, og jeg har lyst til at være med til at præge den udvikling, som folkekirken er inde i, siger Jakob Nissen.

Dermed vender Jakob Nissen tilbage til Silkeborg efter et år og fire måneder som præst ved Sankt Nicolai Kirken i Kolding. Inden arbejdet i Kolding var han sognepræst i Virklund Song i omkring otte år.

- Min kone, børn og jeg selv var glade for vores tid i Silkeborg, og vi har været glade for tiden i Kolding, men det bliver lidt ligesom at vende hjem, siger Jakob Nissen.

Udover at være provst skal Jakob Nissen også være sognepræst i Mariehøj Sogn på halv tid.