Ny politisk ordfører

Tager politisk kvantespring hos Socialdemokraterne

Foto: Socialdemokraterne

I kølvandet på den massive ministerrokade, der bliver præsenteret i dag, er der gode nyheder til den østjyske socialdemokrat Maja Panduro. Hun blev søndag aften udnævnt til politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Dermed indtager Maja Panduro de politiske tæsks holdeplads efter Magnus Heunicke (S), der bliver udnævnt til ny transportminister. Og det glæder undervisningsminister Christine Antorini (S) sig over på det sociale medie Twitter:

- Kære Maja. Tillykke med posten som politisk ordfører for S. Du bliver rigtig god!, skriver hun således i et såkaldt tweet.

I 2009 overtog det daværende byrådsmedlem i Randers tidligere formand for Socialdemokraterne Svend Aukens plads i Folketinget efter hans død. Trods hendes indtrædelse i Folketinget er Maja Panduro dog et forholdsvis ubeskrevet blad rent politisk.

Hun har en bachelor i statskundskab og en tillægsuddannelse i journalistisk formidling og var medlem af kommunalbestyrelsen i Randers Kommune fra 2006 til 2009.

I alt 11 ministerposter er blevet flyttet rundt søndag aften efter SF's exit fra regeringen.Det er den sjette ministerrokade, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har stået i spidsen for, siden hun kom til magten i 2011.