Ny påsat brand: Kvinde vågnede ved at hunden gøede

Efter en periode uden påsatte brande blev der i nat tændt bål klods op ad en villa i Randers

I nat blev der sat ild til avispapir ved en bolig på Mariagervej i Randers. Foto: Google Street View

Politiet advarer mod påsatte brande, efter at der natten til lørdag blev antændt et mindre bål foran en villa i det nordlige Randers.

Randers har tidligere været ramt af en stribe påsatte brande, men heldigvis har der den seneste tid ikke været nye episoder. Det ændrede sig dog i nat, hvor der blev sat ild til papir nær en privat bolig på Mariagervej.

Ifølge Østjyllands Politi vågnede en 52-årig kvinde kort før kl. 02 ved, at hendes hund gøede. Da hun stod ud af sengen og kom op, kunne hun konstatere, at der var flammer ved hendes hoveddør.

Flammerne kom fra en bunke avispapir, som der var sat ild til under trappen til døren. 

Læs også Brand i skure ved skoler i Randers søndag aften

Kvinden fik selv slukket ilden og kontaktede derefter politiet. 

- Vi sendte en patrulje til stedet, hvorefter vi anholdt tre unge mænd i nærheden af det sted, der havde været en påsat brand. De unge er alle fra lokalområdet. Vi vil nu undersøge nærmere, om de har forbindelse til branden, siger politikommissær Martin G. Christensen til tv2oj.dk.

Ifølge vagtchefen skyldes de påsatte brande i Randers muligvis drengestreger. Det er dog vigtigt, at de unge er klar over den fare, de udsætter andre for.

Læs også Mulig påsat brand: Skur ved fritidshjem udbrændte

- I Randers har der desværre tidligere været en del af den slags episoder, hvor der er blevet sat ild til affald og andet, der har ligget på gaden i nærheden. Det kan være meget, meget farligt, hvis ilden breder sig. Derfor kigger vi alvorligt på de påsatte brande, siger han.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114. 

  Foto: Google Maps