Ny og tryg bydel i Tilst

Arkitektstuderende stiler efter mere tryghed

01:34

1 af 2

Tilst skal være et tryggere sted at bo. Det er ideen bag et projekt, der blev præsenteret tirsdag. Demokracity hedder projektet, der er sat i gang af Aarhus Kommune.

Projektet tager udgangspunkt i dialog med borgerne for at skabe det bedst mulige samarbejde om at sikre en god fremtid for bydelen.

- Byudvikling har tidligere drejet sig, om at kommune og arkitekter så på, hvordan byen skulle udvikle sig, men her ser vi på, hvad det er, borgerne gerne vil have, fortæller projektleder bag Demokracity Jes Vagnby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er især trygheden, når borgerne bevæger sig i området, der er i fokus. Derfor har Jes Vagnby sammen med et hold artikektstuderende set på, hvordan man kan skabe mere tryghed i forhold til områdets fysiske rammer.

- Vi har kigget meget på, hvordan stisystemer og tunneller er bygget samt belysning og adgang til de offentlige bygninger i området, fortæller han.

Projektet er lavet som et samarbejde mellem Arkitektskolen og Aarhus Kommune, og det er i høj grad de studerende, der været de kreative kræfter bag. For dem er det en særlig mulighed for at prøve kræfter med virkeligheden, før de bliver færdige med studiet.

- Det er intenst, men også en ny måde at arbejde på i forhold til, hvordan vi arbejder på normalt på studiet. Det er også fedt at komme ud prøve det virkelige liv af, og stå med rigtige mennesker og skulle agere professionelt og lytte til deres behov, fortæller Simone Brink, der er en af de studerende bag projektet.

Du kan se mere om projektet i tv-indslaget øverst i artiklen.