Ny kampagne

Rådet for Sikker Trafik vil stoppe spritkørsel

Antallet af ulykker med dræbte og kvæstede på grund af spritkørsel stiger, ifølge Rådet for Sikker Trafik, om sommeren. Forklaringen er de mange sommerfester.

Rådet for Sikker Trafik, politiet, TrygFonden og 62 kommuner gennemfører nu kampagnen "Hvem kører hjem?" fra den 13. juni til den 4. juli. Den skal opfordre flere til at lade bilen stå, inden de tager til middag eller fest samt gribe ind, når berusede personer vil køre.

- Vores undersøgelser viser, at de fleste ikke ved, hvor lang tid det tager at forbrænde alkohol. Desuden har mange svært ved at vurdere, hvor meget de har fået at drikke i løbet af en hel aften, hvis der løbende er blevet hældt lidt i glasset, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

I bolig- og sommerhusområder vil der blive sat 2400 plakater op i skriggule og -orange farver med spørgsmålet "Hvem kører hjem?". Samme plakater vil kunne ses på 700 busser i hele landet. De skal minde folk om, at før de møder op til festen, middagen eller for eksempel EM-kampen, så bør de aftale, hvem der holder sig ædru og kører hjem.

Snup en drink uden alkohol
Sammen med Dansk Bartender Laug har Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, politiet og kommunerne fået udviklet nogle trafiksikre og velsmagende drinks uden alkohol, så man kan være en del af festen og samtidig komme sikkert hjem.

Se de alkoholfrie drinks på www.sikkertrafik.dk/drinks, hvor der også er opskrifter.

Fra 2006–2010 har der været 1868 trafikulykker med dræbte og kvæstede på grund af alkohol. De fleste af dem i sommermånederne.
Kilde: Rådet for Sikker Trafik & TrygFonden