Ny hjemmeside gør det let at bytte og lære nyt sprog

To unge aarhusianere har udviklet et koncept, der gør folk klogere på sprog

02:14

De aarhusianske iværksættere Allan Hermansen og Martin Mørk Hansen står bag hjemmesiden Swaplanguage, hvor folk ved hjælp af få klik kan finde en person, som man kan mødes og "bytte" sprog med.

Konkret betyder bytteriet, at du kan finde en person, som kan et sprog, du gerne vil snuse til - og vedkommende kan blive klogere på dit sprog. 

Allan Hermansen fortæller om baggrunden for Swaplanguage:

- Danskerne vil rigtig gerne blive internationaliserede, samtidig med at udlændinge gerne vil integreres bedre i det danske samfund. Tanken bag er, at vi gerne vil hjælpe begge parter med at forbedre deres sproglige kompetencer, siger han. 

Læs også Tre kandidater til årets integrationspris

- Vi vil super gerne have, at vores brugere får en oplevelse af, at de bliver bedre til sprog, tilføjer Martin Mørk Hansen.

Brugere er der mange af. 750 personer fra 41 lande benytter i øjeblikket Swaplanguage. Flere end 300 af brugerne bor i Aarhus.

Martin Marquez Løhde er én af dem.

- Det er første gang, jeg prøver det. Jeg vil gerne lære et sprog, og det her er en sjov og underholdende måde at lære det på. Det er gratis, og jeg møder en person med en anden nationalitet, siger han.

Andrés Gutiérrez Álvarez har prøvet Swaplanguage flere gange:

- Det er en rigtig god måde at møde nye mennesker på og lære nye ting på.

Øverst i artiklen kan du se indslaget om Swaplanguage.