Ny hjemmeside giver dig overblik over Aarhus’ kulturtilbud

Kulturportalen vil fremover hjælpe dig til et bedre overblik over, hvad 20 kulturinstitutioner i Aarhus har at byde på

Det er blandt andet arrangementer i Tivoli Friheden, der bliver vist på den nye kulturportal. Foto: Presse

Som de første i landet er 20 aarhusianske kulturinstitutioner gået sammen om en hjemmeside - kulturportalen.dk - hvor forestillinger, koncerter og udstillinger bliver samlet.

Dermed vil det altså være let at danne sig et overblik over mulighederne på et hvilken som helst givent tidspunkt.

Vi vil gerne lokke folk væk fra skærmen og ud af sofaen, så endnu flere får øjnene op for alle byens fantastiske udstillinger, koncerter og teaterforestillinger.

Peder van der Schaft

- Aarhus har et rigt kulturliv, men udfordringen for mange aarhusianere er at navigere i det store udbud. Derfor har vi i tæt samarbejde med kulturinstitutionerne startet Kulturportalen, så mulighederne bliver nemmere at overskue, mens kulturen bliver bredt ud til endnu flere mennesker, siger stifter af siden, Peder van der Schaft, i en pressemeddelelse.

01:53

En af de events, der vil blive promoveret på den nye side, kunne være Aros' kulturudstilling omkring Tangkrogen og Mindeparken, hvor et område har skiftet farve. Til en del utilfredshed hos de lokale.  

Luk video

I dag skal aarhusianerne orientere sig på mange forskellige sider og platforme for at finde frem til arrangementer, men det kommer der så nu en løsning på. For kulturinstitutionerne er siden et naturligt modspil til den store konkurrence fra nettet, streamingtjenester og andre digitale tilbud.

- Der er ingen tvivl om, at streamingtjenester er kommet for at blive. Vores forhåbning med Kulturportalen er at forstærke aarhusianernes bevidsthed om de mange store oplevelser, der bare venter på at blive udforsket. Vi vil gerne lokke folk væk fra skærmen og ud af sofaen, så endnu flere får øjnene op for alle byens fantastiske udstillinger, koncerter og teaterforestillinger, siger Peder van der Schaft.

Læs også Skulpturfestival i Galten udsat for hærværk

På Kulturportalen er det muligt at sortere arrangementer ved hjælp af kategorier, kultursteder og tidspunkter. Det er samtidig muligt at oprette sin egen profil, så man kan gemme sine favoritarrangementer.

Kulturportalen bliver lanceret den 15. juni klokken 15.00. Blandt de store kulturinstitutioner i samarbejdet er Aros, Moesgaard Museum, Aarhus Teater, Musikhuset, Den Gamle By, Train og Tivoli Friheden.