Ny frivillig redningsbåd indviet: - Det er en rigtig stor dag

Den frivillige redningsbåd 'Nordfalcken 2' er fredag blevet indviet på Egå Marina. Den skal assistere sejlende i nød i Aarhusbugten

00:59

I videoen kan du se nogle billeder fra dagens indvielse.

Himlen var blå, og solen skinnede på de mange gæster, der i dag, fredag, var mødt op på Egå Marina for at tage godt imod den nye redningsbåd, Nordfalcken 2.

Der var nemlig officiel indvielse af den nye redningsbåd, der er drevet af frivillige kræfter.

- Det er en rigtig stor dag. Det er dagen, hvor vi kan få indviet vores nye båd, som vi har kæmpet meget for at få, siger  Mads Thøger Jensen, der er formand for Nordfalcken 2.

Båden drives af 22 frivillige. Seks nye er på vej.

Et sikrere sted at være

Båden er drevet af 22 frivillige - hvor der er seks nye på vej - og den har fået finansiel støtte fra Trygfonden og Norden Fonden. Derudover har Egå Marina doneret en havneplads.

Vi gør det, fordi vi har lyst, og fordi vi synes, det er fedt at kunne give en hånd med, der hvor nøden er størst.

Mads Thøger Jensen, formand

Og de frivillige er ikke i tvivl om, hvorfor de vil bruge tid og kræfter på en frivillig redningsbåd.

- Vi har sat os for, at vi vil gøre Aarhusbugten til et sikrere sted at være. Vi vil hjælpe dem, som havarerer, eller som er kommet til skade. Og det har vi gjort nu i seks år, så nu synes vi, tiden var moden til, at vi fik en båd, der kunne være endnu bedre udrykningsklar, siger Mads Thøger Jensen.

Til venstre ses den nye redningsbåd, Nordfalcken 2. Til højre ses en sort båd, og det er den tidligere redningsbåd.

Den tidligere redningsbåd var efterhånden ved at være klar til at blive skiftet ud med en ny og bedre. Derfor er den nye redningsbåd nu overdækket, så holdet kan låse udstyr inde.

Vi sætter stor pris på det i redningstjenesten, at sådan nogle folk kommer med deres bidrag til det her. Den her frivillige indsats er utrolig vigtig.

Per Horsholm, major, flyvevåbenet

Derudover ligger den nye båd også allerede klar i vandet, så holdet kan rykke hurtigere ud, hvorimod den gamle stod på land et stykke væk fra marinaen.

Mads Thøger Jensen fortæller også, at langt de fleste af de frivillige er ambulancefolk til daglig, så for dem ligger det lidt i blodet, at de gerne vil hjælpe.

- Vi gør det, fordi vi har lyst, og fordi vi synes, det er fedt at kunne give en hånd med, der hvor nøden er størst, siger han.

Læs også Redningsbåd sættes nu til salg: Borgere frygter utryghed

Beredskabets ekstra ressource

Han forklarer, at der i forvejen er et godt beredskab - bestående af myndigheder som Østjyllands Brandvæsen, politiet og marinehjemmeværnet - som kan hjælpe folk i nød.

- Men vi er en ekstra ressource, som kan hjælpe til i spidsbelastninger og ved almindeligt havari, hvor man ikke nødvendigvis behøves at sætte et beredskab i spil, siger Mads Thøger Jensen.

Nordfalcken 2 har modtaget finansiel støtte fra Trygfonden og Norden Fonden.

Også Per Horsholm, der er major i flyvevåbenet, sætter pris på de frivillige og den ekstra ressource, som de bidrager med.

- Det er utroligt vigtigt med de frivillige beredskaber, fordi de mange gange ligger nogle steder, hvor vi ikke er så stærkt besat med andre. Og når vi taler redningsindsats, så er det meget ofte tiden, der er det vigtigste for en god indsats, siger han og tilføjer:

- Vi sætter stor pris på det i redningstjenesten, at sådan nogle folk kommer med deres bidrag til det her. Den her frivillige indsats er utrolig vigtig, siger han.

Læs også Frivillige kan få Odders redningsbåd tilbage på vandet